PROCES ČIŠĆENJA DPF FILTERA

DPF Servis je prvi profesionalni servis specijalizovan za čišćenje FAP-DPF filtera u Srbiji. Proces rada po najvišim Zapadno-Evropskim I Američkim standardima. Povoljno, Bezbedno i Pouzdano rešenje za Vaše vozilo. Čišćenje filtera u više faza u trajanju od 12 do 14 sati. Pri samom čišćenju filter NE tretiramo abrazivnim ili nekim drugim hemijskim sredstvima koje mogu ili dovode do oštećenja saća koje se nalazi unutar filtera. Procenat čistoće filtera posle procesa je između 95 i 99 procenata. Od tenutka preuzimanja filter isporučujemo u roku od 48 sati.

Kako se trenutno u Srbiji suočavamo sa veoma lošim kvalitetom goriva koje sadrži znatno veće količine sumpora, problemi sa DPF – FAP filterima su sve učestaliji. Najčešća praksa “zaobilaženja” ovog problema je uklanjanje DPF-FAP filtera.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih to ne treba ciniti:

  • Automobil bez FAP – DPF filtera ima manju vrednost.
  • Upravljanje automobilom bez FAP – DPF filta je zabranjeno u zemljama EU.(skidanjem dpf – fap filtera gubite euro normu)
  • Uskoro se očekuje uvodjenje zakona u Srbiji koji obavezuje vlasnike automobila sa euro 3,4 i 5 normama da obavezno poseduju katalizator.